Bericht

Zomerkamp 2017

Tja, hoe leuk clubdagen ook zijn… een kamp, dat brengt toch iets extras. Er ontstaan in onze club veel vriendschappen, en de meeste daarvan worden uitgediept en onderhouden tijdens kampen. Want dan is er meer tijd. Véél meer tijd… vooral tijdens de lange avonden (of zijn het nu korte nachten?)

Dit kamp was een proefballonnetje. Normaal zijn clubkampen niet in de zomervakantie. Vanwege de vakantiespreiding is er altijd wel een aantal leden wat naar school moet, en een aantal andere waarvoor de kampdatum midden in de vakantie valt. Als ze die vakantiespreiding toch eens af zouden kunnen schaffen…

Hoe dan ook, er waren dertien leden op kamp dus dat was een mooi getal. Rik (vorig jaar geëmigreerd naar Spanje) was er speciaal voor uit Barcelona komen vliegen. Hij had een vliegticket naar dit kamp van zijn ouders gekregen, als verjaardagskado. Sommige andere ouders hadden hun vakantie er op aan gepast, ook een supergoed gebaar.

Toen vrijdagavond rond 21 uur iedereen gearriveerd was, konden we twee nieuwe leden voorstellen. Allereerst Djah, rastaboy en campingvriendje van Ziggy. Er daarnaast Storm.

Omdat we al twee Stormen in de club hebben (bijgenaamd ‘Bruin’ en ‘Blond’) kreeg deze de clubnaam ‘Donkerblond’. Door Maarten op het bord afgekort tot ‘Storm d.bl’ waarop enkele langharige jongens natuurlijk wilden weten wie die Storm Donkerblauw dan wel was…

Enfin, er werd gezamenlijk stookhout gesjouwd, er was het onvolprezen bosspel ‘Verkleden’  (ditmaal wonnen de jongens van de leiding) waarna het tijd was voor Hints bij het vuur. Daarmee zijn Hairies (onze consumptiebonnen) te winnen, dus enthousiasme verzekerd.

Daarnaast moet/mag er bij Hints hard geschreeuwd worden (‘kapot hard’ zou Benjamin zeggen) en dat is op zijn tijd ook wel lekker.

Op zaterdag overdag stonden 4 activiteiten gepland, waar er maar twee van door zijn gegaan. Reden: de jongens wisten de dag prima te vullen met speksteen bewerken, houtzagerij en het maken van pijl-en-bogen (waarvan de meeste erg hard schieten!) Een ware CreaBea-dag dus.

Na het samen eten van 10 liter pasta (bereid door ouderkringleden Ben en Let, in het dagelijks leven het personeel van Storm bruin), was er nog tijd voor twee bosspelen. De dag werd afgesloten met Weerwolven van Wakkerdam, waarbij opviel dat Jip iedere keer de rol van Heks kreeg toebedeeld. Terwijl hij toch meer op een prins lijkt, om maar eens in sprookjestermen te blijven.

Maar goed. Misschien was dat altijd al een vermomming.

Ook zaterdagnacht werd het weer heel laat. Voor de meesten dan. Ziggy bijvoorbeeld was al enige uren bij het vuur in diepe slaap toen BFF’s Rik en Rocco nog plannen aan het maken waren voor de zomer van 2018. Zij gaan dan samen liftend naar Spanje en terug, hebben ze besloten. Een plan dat door hun ouders ongetwijfeld met open armen ontvangen zal worden.

Zondagochtend was er traditiegetrouw Engels ontbijt. Het handtekeningenspel werd overtuigend gewonnen door Dante (50 pnt.), met Jip (49 pnt.) vlak erachter. Het brons was voor Ziggy, die het hele kamp in zijn blauwe onesie-met-bananen rondliep. Als er een oorkonde voor Pyamaloper geweest was, had hij hem gewonnen. Maar helaas. Wél kende dit kamp een Beste Toneelspeler (Storm d.bl.), en Beste Tandwielmanufacteur (categorie Spaanse gastarbeiders, Rik was de winnaar). De prijs voor Mooiste Wond ging naar Djah, die voor Beste Blotevoetenloper naar Marnix en de Beste Tokkelbaanroetsjer werd Jonah.

Tenslotte werd Rocco nog verkozen tot Mooiste Van Het Land (in de categorie Mooiboys), en kon iedereen voldaan huiswaarts keren.

Met dank aan leiders Simon en Zeger, en de ouderkring natuurlijk.

Volgend jaar durf ik in de zomervakantie wel een langer kamp op de agenda te zetten… Als Rik en Rocco tenminste bereid zijn hun liftplannen daar op af te stemmen.

 

Keep growing! Maarten