Info Ouders

Heeft uw zoon lang haar? Prima! Want u geeft hem blijkbaar de ruimte om eigen keuzes te maken. U moedigt hem aan, omdat u zijn lange haar stoer vindt. Of gewoon mooi.

Misschien hecht u waarde aan de symbolische betekenis van lang haar. Of juist niet, en ging het vanzelf.
Waarom uw zoon ook lang haar heeft: hij en u zijn van harte welkom bij onze club. Kom eens sfeer proeven en kennismaken!

Ontmoeten en herkennen

Kent u ze? De leerkrachten, leeftijdsgenoten en familieleden die iets van zoonliefs lange haren vinden? Niet persé altijd positief? Of de ober die vraagt wat de ‘jongedame’ wil drinken, het verkoopstertje dat behulpzaam de weg naar de meisjesafdeling wijst, de oudere man die uw zoon de herentoiletten uit stuurt?

Meestal niets om van wakker te liggen. Wél leuk om zo nu en dan eens met andere ouders te delen. Bij de CJLH kan het. Het er nìet over hebben trouwens ook…

De club

Bestaat uit jongens van 6 tot 14 jaar, die net zoveel verschillen als jongens in het algemeen. Van verlegen tot extravert, van doener tot denker. Sportmannen, natuurjongens en creatievelingen. Maar ze hebben ook iets gemeenschappelijks. Ze zijn zelfbewust, weten meestal wel wat ze willen, en roeien tegen de stroom in. En van achter lijken ze allemaal op elkaar…

Heeft u uw zoon wel eens gezien in een groep jongetjes met (minstens) net zulk lang haar? Zodat hij voor de verandering eens niet opvalt? En u hem er van afstand niet in één keer uitpikt…? Bij de club gebeurt het!

In de CJLH wordt (heel) lang haar bij jongens juist gewaardeerd en aangemoedigd. En dat is ook voor ouders van tijd tot tijd wel eens verfrissend.

Wat biedt de club

Activiteiten: 6 speldagen en 3 kampen per jaar. Bevoegde leiders. Spelprogramma en vrij spel, veelal buiten. Kampvuur! Aan het begin van elke activiteit worden de clubregels doorgenomen. Zodat we daarna uw zoon de ruimte kunt geven.

Clubkrant: 4 keer per jaar. Hierin vindt u fotoverslagen van clubactiviteiten, tips tegen pestgedrag, zin en onzin over haarverzorging en wetenswaardigheden over jongens met lang haar. Nieuwe leden worden voorgesteld.

Steun: Lang haar bij jongens… dat maken we niet groter dan het is, we gaan niet problematiseren! De kracht van de club ligt in ontmoeting en vriendschap. Maar jongens die gepest worden vinden bij de CJLH wél erkenning en steun. En dat is goed voor hun zelfvertrouwen.

Media: Af en toe werkt de club mee aan producties van krant, tv of fotograaf. Doel: het positief belichten van lang haar bij jongens, en positieve publiciteit voor de club. Of uw zoon meedoet is aan u (en hem).

Lidmaatschap

Staat open voor jongens van 6 tot en met 14 jaar. Minimum haarlengte is 30 cm, gemeten vanaf de kruin. Met een ingevuld inschrijfformulier en 40 euro contributie is uw zoon een jaar lid. Eerst vrijblijvend kennismaken kan ook.

Deelname aan activiteiten

Als u met uw zoon wilt komen meldt u aan per keer. Komt u niet, behoeft u ook niets te doen. Sommige jongens komen af en toe, sommige vaak.

Clubdagen: aanmelden per email. U kunt u op het terrein aanwezig blijven (maar dit hoeft niet). U ontmoet andere ouders, kunt hand- en spandiensten verrichten, assisteren bij spelletjes. Aan de bar of bij het vuur zitten niksen mag ook…

Kampen: aanmelden met kampformulier. Kampen worden begeleid door de leiding. Wij hebben zeer ruime ervaring met jongens die extra zorg of medicatie behoeven, of heimwee hebben. Jongens die ‘s nachts niet droog zijn komen gewoon op kamp, dit is bij de CJLH geen issue.

Meer info?

Mail of bel Maarten, de voorzitter. Zie ‘contact’.