Info Jongens

Ben jij een jongen met lang haar? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinigen op school, of in de buurt. Misschien wel de enige.

De enige in Nederland ben je niet. Want er bestaat een Club van Jongens met Lang Haar. En daar kun je lid van worden. Als je haar tenminste lang genoeg is!

Waarom een club?

Omdat het erg leuk is andere jongens met lang haar te ontmoeten. En samen te spelen, vuur te stoken of te kamperen. Niemand denkt dat je een meisje bent. Niemand plaagt of pest. En jij kunt trots zijn op je lange haar.

Wat doet de club?

Bij elkaar komen. 6 clubdagen en 3 kampen per jaar. Je hòeft niet iedere keer te komen, je màg. Er is altijd een spel. Maar ook veel tijd om vrij te spelen. Vooral buiten, in bos, veld en tuin. Dus: oude kleren aan en haren los!

Drie of vier keer per jaar krijg je een clubkrant. Met foto’s van clubdagen, van alles over jongens met lang haar, tips tegen pesten, en tips voor je haar.

Waar zit de Club?

In Haaren. Echt waar! Dit ligt tussen Den Bosch en Tilburg.

Wie zijn er bij de club?

Jongens van 6 tot 14 jaar uit heel Nederland. Sommige hebben haar tot op hun schouders. Sommige tot op hun kont. Sommige hebben dreads. Ook de leiders hebben natuurlijk lang haar.

Hoe word ik lid?

Je mag bij de club als je haar minstens 30 cm lang is.

  1. Vraag of je ouders het goed vinden.
  2. Vul het inschrijfformulier in (handtekening van je ouders) en stuur het op.

En als ik meer wil weten?

Dan mail of bel je Maarten, de voorzitter. Klik op contact.