Bericht

Afsluiting clubjaar 14-15 december 2018

Brabantse nachten

‘Brabantse nachten zijn lang’ was in 1980 een grote hit voor de onvolprezen feestzanger Arie Ribbens.

14 en 15 december 2018 sloten we het clubjaar af met een overnachting voor de 12plussers, en een clubdag daar achteraan.

En als we deze twee feiten nu naast elkaar leggen… kunnen we concluderen dat Arie Ribbens fake news verspreidde làng voordat Donald Trump deze term uitvond. Want Brabantse nachten zijn helemaal niet lang. Die zijn gruwelijk kort. Bij de club komt het er eigenlijk op neer dat de avond naadloos overgaat in de ochtend. Daar zit gewoon niks tussen.

Zombies

Tien puberboys kwamen voor hun laatste 12pluskamp van dit jaar. En nu hoor ik u denken: ‘Worden die dan op een gegeven moment niet naar bed gestuurd?’

Nope.

Die mogen naar bed gaan wanneer ze willen. Als ze moe zijn of zo. En uiteindelijk worden ze dat ook wel, maar het kan héél lang duren voordat ze dan als zombies eens een keer richting bed strompelen.

Arcadehal

Maar laat ik bij het begin beginnen. Vrijdagavond rond 20.00 uur waren de 12plussers Jip, Jesper, Thijs, Marnix, Rocco, Jort, Maurits, Rik, Tygo en Bodhi aanwezig. Zij brachten een bezoek aan de Arcadehal van leider Simon. Urenlang waren ze in de weer met Vintage flipperkasten en videogames. De zaterdag was reeds aangebroken toen ze weer op het clubterrein waren om daar  een nogal lachwekkende thriller te kijken. Onder het genot van wagonladingen kaastosties. Heeft u wel eens die vreselijke beelden gezien van hoe slachtvee in Azië behandeld wordt? Nou, zo gaat Jip ongeveer met een blok Goudse kaas om. Hij heet voortaan dan ook de kaasterrorist.

Clubdag

Zaterdagochtend was er Engels ontbijt, waarna leiders en 12plussers de clubdag voorbereidden en een spelprogramma in elkaar zetten.

Er werd gebulldogd op het veld, in de snijdende oostenwind uiteraard. En er werden heel veel prachtige fakkels gemaakt. Alle jongens hebben hun megalange haar behouden, dus de pret kon alweer niet op en de oprichting van de afdeling Jongens met Verbrand Haar is wederom een jaar opgeschort.

Inmiddels was de groep behoorlijk uitgebreid; er waren in totaal liefst negentien clubleden aanwezig. Een geweldige opkomst! Naast de 12plussers waren er de 12minners: Storm blond, Istvan, Mart, Finn, Raf, Laurens, Storm bruin, Sidney en Odin. Laatstgenoemde was er voor het eerst, hij werd meteen lid waarmee ons toch al lijvige groepje musici met nóg een hardrockdrummertje is uitgebreid. Welkom Odin!

2019

De leiders en hulpleiders hebben samen met enkele bestuursleden ook nog het programma van 2019 vastgelegd. Zie hiervoor elders op deze site.

Alle jongens bedankt voor de aanwezigheid, en alle ouders, leiders en hulpleiders bedankt voor jullie inzet. Fijne feestdagen en tot in februari!

Vuurwerk

In verband met vuurwerk nog even dit. Wie in 2019 lid wil blijven dient voorzien te zijn van de volgende zaken:

-Minimaal 30 centimeter haar (80 zoals bijvoorbeeld Rocco mag ook)

-Een (echte) piemel

-2 ogen en 10 hele vingers die het nog doen.

Want in één opzicht heeft Arie Ribbens wél gelijk: als je op Oudjaarsnacht in het ziekenhuis terecht komt vanwege dom gestunt met vuurwerk… dan duurt die nacht wél heel lang want het is daar dan loeidruk. En als je pech hebt zegt die enge verpleegster met die borsten als stofzuigerzakken en een kont als een nijlpaard ook nog ‘jongedame’ tegen jou.

En dat is dan Net Goed!

Maarten