Bericht

En we zijn begonnen!

Schrikkelig

Hoe toepasselijk op 29 februari, want deze schrikkeldag was de opening van ons nieuwe clubjaar  met best wel ‘verschrikkelig’ weer…Keiharde windvlagen zorgden ervoor dat het bos bij tijd en wijle ontoegankelijk was. Dit vanwege neerstortingsgevaar van terminale dennen. En regenen deed het ook nog heftig.

Man Bijt Hond

Maar dat weerhield de langharige jongens er niet van om hun 20ste seizoen officiëel op te starten. En wel op een heel bijzondere manier, want het TV-programma Man Bijt Hond kwam ons filmen. En dat deden ze zo’n 20 jaar geleden ook al. Sterker nog, de allereerste clubdag werd georganiseerd speciaal voor Man Bijt Hond.

Hoe zat dat? Nou, kinderen, doe je pyama’tje aan en ga er maar eens voor zitten want ja ja Opa vertelt. Vanaf 1998 maakte Maarten portretjes van jongens met lang haar. Gewoon, omdat jongens met echt lang haar best bijzonder zijn. Je zag en ziet ze niet veel, zeker niet in de basisschoolleeftijd.

Dat fotograferen deed hij bij de jongens thuis, dus die ontmoetten elkaar helemaal niet. Maar dat zou snel veranderen. Want de foto’s werden gebundeld in een krantje. En dat krantje werd gezien door een echte krant (die een groot artikel plaatste). En die krant werd weer gelezen door de redactie van Man Bijt Hond. En die wilde graag een filmpje maken.

Ontmoeten en herkennen

Daarvoor werden een stuk of zes jongens uitgenodigd in Maartens tuin, en tóen ontmoetten ze elkaar dus wél! En er gebeurde iets bijzonders: ze herkenden de keus voor lang haar, en het gevoel daarbij. En dat schiep meteen een band. En de club was geboren. Simon en Zeger (nu leiders) waren erbij. Net als ene Stijn, en die was er vandaag ook want hij is de vader van Simen die nu lid is (en net zo oud als papa toén). Mooi toch hoe die dingen bij elkaar komen.

Tien meter haar

Er waren vandaag 18 clubleden aanwezig, met opgeteld ongeveer 10 meter haar! Dat weten we omdat Man Bijt Hond het leuk vond als we de haren zouden meten. Nou, dat doen we ieder jaar wel een keer, dus: prima. Hier komt de top 18 van vandaag, en dan weet u meteen wie er allemaal aanwezig waren. De getallen achter de naam zijn dus de haarlengten in cm, en niet hun IQ, gewicht of het aantal frikandellen dat ze vandaag gegeten hebben.

18: Marnix (38)
17: Tijmen (44)
16: Simen (46)
15: Len (48)
14: Jip (50)
13. Odin, Mischa (53)
11. Rik (54)
10. Kai, Rocco (55)
8. Istvan, Storm bruin (60)
6. Dante (61)
5. Storm blond (62)
4. Tygo (65)
3. Jonah (70)
2. Jesper (72)
1. Maurits (93)

Dit is best een representatief lijstje; veel clubleden zijn tussen de 9 en 12 jaar, en hebben zoals je kunt zien vaak ongeveer een halve meter haar.

Lekker bezig

Als er een filmploeg rondloopt op een clubdag (en dat hebben we meerdere keren meegemaakt) dan heb je het daar druk mee als club. Dus de clubjongens ook. Met interviewtjes, de groepsfoto, hard zwiepen met je haar voor de camera en dus ook nog dat harenmeten.

Maar er was ook een spelprogramma. Bulldoggen en Hints deze keer. Plus wat men zelf nog bedacht, zoals appelthee maken. Rest ons nog even te noteren dat Mischa en Len er allebei voor het eerst waren. Dat is altijd spannend. Je kent nog niemand en andere jongens kennen elkaar allemaal. Althans dat denk je dan. Want dat ís niet zo, niet iedereen komt altijd. Dus er waren best nog wel meer jongens die elkaar nog maar een paar keer ontmoet hadden. Mischa en Len hadden het allebei erg leuk gehad vertelden ze. Dus die worden vast wel lid.

En dan nog even dit: we hebben een nieuw bestuur. Zeger (leider), Rik (hulpleider) en Petra (moeder van Odin) zitten er in. Barry en Vera (ouders van Dante en Jonah) gaan samen 1 bestuursplek invullen. Er is nog een vacature voor een hulpleider.

Volgende hoogtepunt zal zijn: de clubdag van zondag 5 april. De 12plussers mogen al vrijdagavond 3 april komen! We gaan dan beginnen met een nieuwe Casa Banana slaaphut plus materiaalhok.

Graag tot dan!

Maarten