Bericht

Longhairs in the green 2018

Longhairs in the green…

Ons jaarlijkse kampeerweekend waarop ook ouders kunnen overnachten.

Kúnnen overnachten. Maar dat deden er dit jaar maar twéé.

Wat dat betreft is onze club natuurlijk ook gewoon een afspiegeling van de maatschappij. Hoe vaak hoor en lees je niet dat de ouders van tegenwoordig nog maar moeilijk van hun smartphone of tablet los kunnen komen? En nauwelijks nog te porren zijn voor buitenspelen? Hoeveel ouders zie jij nu nog op een mooie dag buiten met elkaar plezier maken? Precies. Zitten allemaal binnen. Het is gewoon een trend des tijds.

Jongens van nu daarentegen vinden toch wat gemakkelijker die balans. En laten voor een weekendje hun beeldschermen voor wat ze zijn. Om een paar dagen lekker off-line outdoor te zijn, vies te worden en vuur te stoken.

New

Er waren twee nieuwe leden aanwezig; Jake en Kai. En die hebben iets met elkaar gemeen: ze spreken beiden Nederlands én Engels. Bij Kai (Australische vader) leidt dat tot prachtige volzinnen die hij er zonder blikken of blozen uitgooit: “Hey daddy, come over here en zit naast mij, and we can have ontbijt!”

Jake (Schotse vader, jaren in Ierland gewoond) voerde in razend tempo een geanimeerd Engels  kampvuurgesprek met Kai’s vader, en vond op zijn eerste clubkamp meteen een nieuwe cocktail uit, de Jakeshake. Weten wat dat is? Moet je er de volgende keer een bestellen.

Bij barman Tygo bijvoorbeeld. Barman Tygo? Jazeker. Want voor alle ouders die dit weekend niet aanwezig waren: ik weet vrij zeker dat u dit weekend een aantal dingen niét gedaan heeft, die onze longhaired boys wél gedaan hebben. Zit u goed? Komt hier de lijst van dingen die u allemaal niet gedaan hebt:

Things you didn’t do

 1. Promotie maken op zaterdagavond (Tygo is sinds zaterdagavond officiëel hulpleider, en dus ook nu en dan barman).
 2. Meer consumptiebonnen winnen dan uitgeven (Dante)
 3. Een prachtige catapult maken (Jip)
 4. Twee rondes Weerwolven van Wakkerdam leiden én perfecte kroketten bakken (hulpleider Rik)
 5. In je eentje een potje Weerwolven winnen als laatste levende (blonde) wolf (Kai)
 6. Een nieuwe cocktail uitvinden (Jake dus)
 7. Brandnetelsoep maken op een houtvuur (David)
 8. Zonder gepiep een vol bord English Breakfast wegwerken (Storm bruin)
 9. De meeste rondjes Hints winnen én een aantal dodelijke mysteries oplossen (Marnix)
 10. Op je achtste al meer dan de helft van je leven lid zijn van onze club (Storm blond)
 11. Op je achtste ongeveer net zo lang haar hebben als je vader, broer én zus (Jonah)

Kijk, dat heeft u dus allemaal niet gedaan. Maar niet getreurd; volgend jaar krijgt u weer een kans want dan is er weer Longhairs in the green. En dan kunt u bovengenoemde langharige helden vermoedelijk in levende lijve ontmoeten. Misschien willen ze wel facebookvrienden met u worden.

Dirty young man

Right, verder waren nog aanwezig de leiders Simon en Zeger, het onvolprezen spelprogrammaduo. Simon was erg ziekjes, en had ditmaal een viezige stemmetje, net een oud mannetje dat met lollies bij basisscholen en speeltuinen rondhangt. Maar dat ís hij niet, om misverstanden te voorkomen. Simon (26) is al zeventien jaar betrokken bij de club, en het zou zomaar kunnen dat hij meer clubdagen en -kampen heeft bezocht dan u facebookvrienden heeft. Simon is gewoon een clubicoon.

En met de multi-inzetbare ouderkring Barry de Barman, Ben, Let, Bianca, Els en Timo gleed het kamp soepel en gezellig naar de zondagmiddag toe.

En dan nu de samenvatting voor uw app-groep: het was een gezellig kamp met koude nachten en prachtige dagen, veel spellen, two new longhairs en… met een nieuwe aanzet tot een grotere leidinggroep thanks to Rik en Tygo. Bedankt allemaal!

Volgende clubdag: zondag 28 oktober 13.00 u.