Bericht

Ledenkamp 27-29 april 2018

Na twee clubdagen was het op 27 april tijd voor het eerste clubkamp van het jaar. Voor alle leden, en zonder ouders.

Leerzaam

En tjonge… wat hebben we weer veel geleerd! Dankzij Maurits weten we dat je als langharige jongen op kamp helemaal geen tas met kleren hoeft mee te nemen. Zijn tas is helemaal niet open geweest, uit eco-overwegingen heeft hij dag en nacht gedaan met het ene setje dat hij aanhad.

Jort legde ons uit wanneer je een drankprobleem hebt: Als je je volle 1,5-literfles whisky nergens meer kunt vinden.

Bodhi gooide zijn grote lijf op een dusdanige manier op een kampvuurbankje neer, dat er twee planken braken. waarmee aangetoond is dat a) die planken aan vervanging toe waren en b) er qua massa steeds meer Bodhi in de club komt.

Overigens vroeg Bodhi aan allerlei clubleden waarom zij hun piemel niet afknipten. Niemand wist het antwoord. Misschien had er niemand over die optie nagedacht. Maar het is ook niet uitgesloten dat Bodhi ditmaal een té onnozele vraag verzonnen had.

Istvan, Marnix, Jip en Maurits bouwden met 1 kruiwagenonderstel-pijp en een steen (en een houtvuur) een stoomspuit die het uitstekend deed. Het ding spoot soms wel meters ver! Of recht op Jip’s bovenbeen, dat bleek ook nog te kunnen. Gelukkig liep Jip ditmaal niet in korte broek, en bleef het bij een nat pak.

Stoer

Er waren 14 clubjongens aanwezig. Drie hulpleiders: Bodhi, Rik en Rocco. En daarnaast Dante, Storm bruin, Jort, Jonah, Marnix, Jip, Mart, Istvan, Maurits en Tygo. En niet te vergeten onze nieuwkomer. David (8) was nog nooit op de club geweest maar bleef wél meteen twee nachten slapen. En dat vinden we stoer. Nog stoerder was dat hij zaterdagavond om 21.00 uur naar bed ging, gewoon omdat ie moe was. Zo moet je dat doen! Daarmee miste hij een spel, maar was wél fit genoeg om rond middernacht nog een uurtje of wat bij het kampvuur aan te schuiven.

Actief

Er zijn dit kamp 3 bosspelen gedaan, 2 kampvuurspellen, een raadspel en een dierenkwis.

En, ook niet onbelangrijk: een activiteit voor een Goed Doel. Niet ‘sporten voor spieren’ of  ‘fietsen voor kanker’ (mooie initiatieven hoor) maar: Lopen voor Lollies.

Middels een speurtocht die uitgezet was met CD’s (te beschijnen met zaklamp) kwamen de boys in groepjes uiteindelijk terecht op een geheimzinnig, donker en verlaten plekje waar 4 zakken lollies lagen. De laatste lollies zijn zondagochtend als voorafje opgegeten. Een Engels ontbijt smaakt dan namelijk gewoon veel beter.

Zaterdagmiddag was het tijd voor een (voor de club) nieuw spel: ‘Ik Zit Op Die Rotstoel Maar Weet Niet Wie Ik Ben’. Wie op de stoel zat wist dus niet wie hij was, maar de rest van de groep wist het wél. De kandidaat in kwestie moest door middel van het stellen van gesloten vragen zijn identiteit achterhalen. En had daarvoor 10 vragen de tijd.

Rocco ergerde zich enorm aan zichzelf dat hij na tien vragen nog steeds geen flauw idee had wie hij was, en riep uiteindelijk ‘Bambi?’ om van het gezeur af te zijn. Dat antwoord was goed.

Bodhi (daar is ie weer) vroeg na 9 vragen om een hint, maar kreeg die niet. Toen hij later te horen kreeg dat ‘fietsenmaker’ het goede antwoord geweest was, snapte hij waarom. Pal naast hem zat Maarten namelijk al bijna een kwartier zogenaamd een fiets te repareren.

Organisatorisch

Zeger en Simon, de keiharde leidingkern, draaiden de meeste spelen. Met wat assistentie van de hulpleiders uiteraard.

En de ouderkring faciliteerde zoals gewoonlijk: Barry de barman was present, met medeneming van zijn vrouw Vera. Samen zijn zij verantwoordelijk voor minstens een meter haar, hangend aan de hoofden van hun zonen Dante en Jonah.

Verder waren uiteraard Ben en Let present (dienaren van Z.K.H. Prins Storm I) en Augusta (moeder van Aran en Bodhi) vulde de gaten in het rooster. Dank allemaal!

Onderscheidend

Ook dit kamp werden er oorkonden uitgereikt. Istvan werd Beste ‘Houtgestooktestoompijpvuller’, Jip ‘Beste Houthakker’, Mart ‘Grootste Bijdehandje’ en David kampioen ‘Luisteren-naar-je-eigen-lichaam’.

Voor Jort werd een nieuwe functie uitgevonden: op basis van een nachtelijk gesprek met de voorzitter, over de ins & outs van het leidinggeven, kreeg hij de titel beginnend aankomend junior aspirant-assistent-hulpleider.

O ja, en Maurits won de oorkonde voor Mooiste Wond. Volkomen terecht. Op zijn benen zat een ware landkaart van rode strepen… daar zijn de spataderen van je ouwe obese overbuurvrouw (die met die haren op d’r kin) echt helemaal níks bij. Waarvan akte.

Volgende activiteit: 8-9-10 juni Twaalfpluskamp, met op de laatste dag de clubmiddag voor álle leden. Boys Keep Growing!