Bericht

Clubdag 28 oktober 2018

Een milde bries door je lange lokken,
En de herfstzon schijnt haar warme licht
Over de bonte kleurenpracht
In een parfum van pittige oktobergeuren

Zo.

Tot zover de poëzie. Die heeft het moeilijk, de poëzie. Dichtbundels worden maar mondjesmaat verkocht, en dichters leiden een bestaan in de marge.

Maar ja… vind je het gek? Niks ‘milde bries door je lange lokken’. Een snijdende oostenwind doorklieft je schedel zul je bedoelen. En de herfstzon scheen niet in een parfum van pittige oktobergeuren, maar door een naar alle kanten walmende stinkrook van een houtvuur vol gare balken. Bij een temperatuur waarvan zelfs de gemiddelde pinguïn zou gaan zuchten.

Ja dichters, was maar eens met je luie reet uit je droomland gekomen, en had een bezoekje aan de echte wereld gebracht. Dan had je kunnen zien dat onze langharige jongens er uitzagen als pinguïns, door alle laagjes kleren die ze ook deze keer weer nodig hadden.

Maar ze wáren er wel, met z’n vijftienen vandaag. En ze waren de hele middag buiten, ook op de trampo die op de winderigste plek van de Benelux stond opgesteld. En ze hebben zelfs heel lang Levend Stratego gespeeld in het bos. Die toendra met bomen weet-je-wel.

Onder leiding van leiders Simon en Zeger, met hulpleiders Rocco en Bodhi.

Laurens was erbij, zijn haar is nu eindelijk lang genoeg. Hij is de jongere broer van Marnix, dus hij had al wel eerder clubdagen bezocht. Broers Finn en Raf waren er. Hun derde broertje Loek schijnt zich te hebben laten kortwieken. Dus zij gaan helaas voorlopig niet het derde gezin in de clubgeschiedenis worden met drie broertjes lid.

En verder waren er Kai, Istvan, Mourits, Jonah, Sidney, Jip, Storm bruin, Mart en Dante.

Die Dante heeft een probleem trouwens. Hij is te dun. Hoeveel hij deze middag ook snoepte en snackte; zijn spijkerbroek bleef maar afzakken. Zijn bezorgde ouders schijnen na afloop naar de snackbar gegaan te zijn. Wij wensen Dante veel sterkte en dragen het volgende gedicht aan hem op:

Een vette friteusewalm van je twaalf fricandellen
En het barspotje schijnt haar warme licht
Over de bonte kleurenpracht
Van je zestiende bekertje winegums

Volgende clubdag: zaterdag 15 december.  Voor de twaalfplussers al vanaf vrijdagavond 14 december!