Bericht

Opening clubjaar 4 februari 2018

Zo, de kop is er af! Van één van onze bijlen bijvoorbeeld. Door het iets te enthousiaste houthakken van een van onze langharige boys. Shit happens. Kwestie van oude steeltje opstoken (check!) en nieuw steeltje kopen (to do.)

Maar wat interessanter is: de kop van Clubjaar 2018, die is er óók af!  We openden ditmaal bij het vuur, met een Clubnieuwjaarsborreltje en daarna werd er aangepakt, jazeker!

Alle jongens en wat ouders hebben vandaag keihard gewerkt om het clubterrein gebruiksklaar te maken. Ze hebben stookhout en timmerhout gesorteerd, gezaagd en opgestapeld, heel veel dood blad geharkt, opgeschept en weggekruid, en van alles schoongemaakt, gesjouwd en opgeruimd.

Dit allemaal onder de bezielende coaching van leiders Simon en Zeger.

En wie zaten er dan allemaal in die langharige Buitendienst? Komen ze: Rik, Rocco, Benjamin, Dante, Storm bruin, Jonah, Marnix, Tygo en Jort.

Over enkele van hen valt nog wel wat interessants te melden.

Rik is terug uit Spanje, heel fijn is dat. Hij is met ingang van nu hulpleider, net als zijn maat Rocco. Dus die zul je af en toe op een post, achter de bar of bij een speluitleg gaan zien dit jaar.

Benjamin heeft zijn haar laten knippen, maar haalt nog nét de 30 centimeter. Dus als hij nu verder geen domme dingen meer doet, blijft hij gewoon lekker lid.

Verder hebben we gezien dat een aantal zaken erg hard groeit. Zoals het haar van Jonah, Rik in z’n geheel, en het aantal frikandellen dat Jort op een clubdag weg kan stouwen.

Natuurlijk is er ook gespeeld op de trampo, in het bos en (vooral) bij het vuur. En de aanwezige ouders Ben, Let, Els, John en Bianca (verantwoordelijk voor het op aarde rondhangen van respectievelijk Storm bruin, Storm bruin, Rik, Rocco en Jort, en Tygo) fotografeerden, bakten scheepsladingen snacks (gratis ditmaal), zaagden stapels stookhout op maat, of pakten allerlei opruimtaken op.

Dus we kunnen wel stellen: WE ZIJN BEGONNEN!

En iedereen bedankt voor al het werk!

Volgende clubdag: zie jaarkalender. (Bah wat flauw, zeg dan gewoon zaterdag 17 maart)

 

Keep growing, groeten van Maarten